- ALERGENY W MENU I ŻYWNOŚĆ SPECJALNEGO PRZEZNACZENIA – kompleksowe warsztaty z zakresu znakowania alergenów pokarmowych, alergii krzyżowych, modyfikacji potraw oraz profesjonalnej obsługi klienta-alergika
- Profesjonalizacja usług firm gastronomicznych w zakresie obsługi baristycznej klientów ze szczególnym uwzględnieniem umiejętności rysowania wzorów za pomocą techniki latte art
- KANAPKI i SANDWICZE ŚWIATA – jedzenie w stylu „comfort food” ze szczególnym uwzględnieniem sandwiczy i kanapek jako element fine diningu restauracji
- Staropolska kuchnia z uwzględnieniem akcentów myśliwskich
- Kreowanie przewagi konkurencyjnej lokalu gastronomicznego w oparciu o wprowadzenie dań i napojów indyjskich do oferty menu – intensywne warsztaty kulinarne z kuchni indyjskiej
- Kuchnia Fusion – inspiracje i innowacje z polskim dziedzictwem kulinarnym – indywidualne warsztaty dla branży gastronomicznej z zakresu polskiej kuchni fusion wraz z zastosowaniem tradycyjnych produktów
- WEGAŃSKA KUCHNIA ETNICZNA – zaoferowanie unikalnych dań wegańskich kuchni krajów Bliskiego Wschodu i Maghrebu (Maroko, Tunezja, Algieria) oraz Azji Południowo-Wschodniej (Tajlandia, Wietnam)
- Kuchnia molekularna ze szczególnym uwzględnieniem metody sous-vide
- EGZOTYCZNE DESERY– warsztaty z tworzenia, dekorowania, ekspozycji i sprzedaży deserów egzotycznych z kuchni azjatyckiej, marokańskiej i Bliskiego Wschodu
- Sekrety kuchni włoskiej – wprowadzenie włoskich specjałów do oferty menu
- Profesjonalny barman z uwzględnieniem najnowszych trendów i zasad zarządzania barem, towaroznawstwa, miksologii oraz dobrych praktyk w pracy barmana.
- PROFESJONALNA OBSŁUGA KELNERSKA Z ELEMENTAMI PRACY SOMMELIERA